Stilul de viaţă actual, poluarea, stresul, alimentaţia frecvent neadecvată calitativ, este răspunzătoare de instalarea unui deficit de magneziu în organism care duce la apariţia a numeroase simptome: durere de cap, lipsa poftei de mâncare, senzaţia de oboseală continuă, adesea nejustificată, ameţeli, tremurături, furnicături sau amorţeala mâinilor sau a picioarelor, cârcei, senzaţia de lipsă permanentă de aer, palpitaţii, aritmie cardiacă, fragilitatea unghiilor, părului şi a dinţilor, stări de depresie sau de nervozitate, teamă nejustificată, insomnie, spasme musculare, constipaţie.

Cele mai frecvente cauze ale carenţei de magneziu sunt:
〽 consumul frecvent de băuturi carbogazoase care absorb magneziul din organism;

〽 administrarea unor medicamente cum a fi: diuretice, contraceptive, estrogen, medicamente pentru boli de inima, astm sau boli maligne, pe o perioada mai lungă;

〽 alcoolul;

〽consumul crescut de produse de patiserie şi dulciuri care favorizează eliminarea excesivă a magneziului prin rinichi;

〽 excesul de cafea sau alte produse conţinând cafeină.

De ce este important să reglăm nivelul de magneziu din sânge?

Pe lângă calciu și fosfor, magneziul este unul dintre mineralele cele mai importante din organism, aproximativ 70% din cantitatea totală regăsindu-se în compoziția oaselor. Magneziul se mai găsește și la nivel celular și extracelular, în special la nivelul mușchilor. Acesta circulă legat de proteine (aproximativ 25%), iar restul sub formă de ioni (Mg2+).

Magneziul are roluri importante în:

  • desfășurarea multor reacții enzimatice (activează peste 300 de enzime implicate în metabolismul carbohidraților, participă la sinteza proteinelor și acizilor nucleici);
  • intervine în contracția musculară (reglează excitabilitatea neuromusculară);
  • este component în mecanismul coagulării;
  • influențează absorbția intestinală și metabolismul calciului (scăderea nivelului de magneziu va duce la mobilizarea calciului din oase, cu apariția unor calcificări anormale la nivel vascular, pe aortă sau la nivel renal).

Cum putem preveni deficitul de magneziu?

Putem preveni şi combate aceste discomforturi practicând cu regularitate terapia prin plutire. Sesiunile de plutire au loc în bazine individuale, umplute cu o soluție salină concentrată cu sare Epsom (sulfat de magneziu), cu o adâncime de 25 cm. Plutirea se face fără efort, întins pe spate, corpul fiind ridicat la suprafața apei. Temperatura (apei și a aerului) din incinta de plutire este atent menținută la 35,5 grade Celsius astfel încât să nu existe discomfort termic. Stimulii exteriori (lumina, zgomot, gravitație, temperaturi extreme) sunt îndepărtați în mare parte pentru a permite corpului și minții să se refacă și să se relaxeze.

Dacă va regăsiţi în aceste situaţii, programați-vă sesiunea de plutire la
0752 389 844.