Când să sosesc la Slow-wellness studio?
Te așteptăm cu 15 minute înainte de sesiunea de plutire pentru a avea timp să te schimbi și să faci duș.
Unde pot să parchez mașina?
Oferim parcare asigurată clienților noștri, așa că poți veni cu mașina.
Trebuie să aduc ceva?
Doar pe tine. Îți punem la dispoziție prosop, halat, papuci, duș, săpun, șampon, dopuri de urechi, etc. De asemenea, ai putea avea nevoie de cosmeticele personale și peria de păr.
Mi-am vopsit părul de curând. E OK sa îmi programez o sesiune de plutire?
Recomandăm să aștepți o săptămână pentru a lăsa culoarea să se fixeze bine și pentru a evita scurgerea acesteia în apa din bazin. Dacă nu iese culoarea când te clătești la duș atunci este ok să plutești.
Dacă sunt în perioada de menstruație?
Pentru a te bucura de o senzație completă de relaxare recomandăm să eviți să intri în bazin în această perioadă a lunii.
Este curat? Cum se face curățarea?
Da, este foarte curat. În primul rând concentraţia foarte ridicată de sare amară face aproape imposibil ca microorganismele să supravieţuiască în bazin. Apa din bazinele noastre este sterilă, filtrată și recirculată de câteva ori după fiecare sesiune de plutire prin două filtre de particule de 25 microni, apoi tratată cu ozon și UV pentru dezinfectare.
Dacă port lentile de contact, este OK să intru în bazinul de plutire?
Îți recomandăm să plutești fără lentilele de contact, așa că nu uita să-ți aduci suportul și soluția pentru acestea.
Este indicat să plutesc dacă sunt însărcinată?
Da. Cu avizul doctorului obstetrician sau a moașei, poți pluti în trimestrul doi și trei de sarcină. Sesiunile de plutire scad crampele, edemele și tensiunea exercitată asupra coloanei vertebrale. Plutirea reduce nivelul de cortizol și stimulează secreția de endorfine în sânge care pot ajuta în combaterea efectelor schimbărilor hormonale asociate sarcinii care de multe ori se traduc prin insomnie, anxietate și depresie. De asemenea, în bazinul de plutire, multe femei însărcinate experimentează împreună cu bebelușul din uter „efectul de oglindă” când bebelușul se odihnește în pace în uter în timp ce și mămica se odihnește într-un mediu similar celui uterin.
Nu numai că este în siguranță, dar este și indicat! Unii spun că plutirea este „obligatorie” în sarcină! Plutirea îți permite să evadezi stresului și greutății suplimentare asociate sarcinii, preluând toată greutatea suplimentară care îți solicită corpul.
Dacă sufăr de claustrofobie?
Persoanele cu claustrofobie de cele mai multe ori nu au probleme la sesiunile de plutire. Controlezi în permanență mediul în care te afli, și poți decide dacă lași lumina aprinsă şi ușa întredeschisă până ce atingi un nivel confortabil, astfel încât să poți beneficia de întreaga experienţă a plutirii, în linişte şi să te relaxezi.
Pot să mă răstorn sau să mă înec dacă adorm?
Nu. Apa de numai 25 de centimetri adâncime are o concentrație atât de mare de sare Epsom încât este aproape imposibil să te poți răsturna sau scufunda. Te ține la suprafață. Unii oameni preferă să doarmă în bazinele de plutire. Dacă ai experimentat baia în lacurile sărate de la diverse saline din ţară ai deja o idee despre ce înseamnă senzaţia plutirii în acestea.
Pot să aduc un prieten cu mine?
Sigur că da! Nu veți pluti în același bazin, aceasta fiind o experiență individuală, dar vă puteți programa sesiunile la aceeași oră.
Am nevoie de costum de baie?
Studioul nostru oferă intimitatea necesară fiecăruia. Plutirea fără costum de baie este recomandată atât pentru relaxarea completă cât și din motive igienice, ținând cont de faptul că materialele textile favorizează prezenţa bacteriilor. Majoritatea oamenilor nu folosesc costumul de baie când plutesc, dar este alegerea ta.
Ce fac dacă am înălțimea sau greutatea peste medie?
Dimensiunile interioare ale bazinului sunt de 230 x 120 cm, deci și persoanele foarte înalte pot pluti fără să atingă marginile acestuia. Adâncimea apei este de aproximativ 25 cm, iar sarea împinge corpul la suprafaţă, deci şi persoanele cu greutate peste medie pot pluti în mod normal fără să se sprijine de fundul bazinului. Te așteptăm să intri și să încerci!
Este sarea Epsom bună pentru pielea mea?
Sarea Epsom se folosește pentru tratamentul multor afecțiuni dermatologice și îți va lăsa pielea moale și mătăsoasă.
Pot să împart abonamentul de plutire cu altcineva?
Da. Dacă achiziționezi un abonament de 4 sau de 8 sesiuni de plutire, acestea se pot împărți cu oricine dorești tu atât timp cât invitatul te însoțește. Abonamentele nu sunt transmisibile.
Când este cel mai indicat să plutesc?
Știm că sună ambiguu, dar oricând este un moment potrivit. Fie că ai făcut o activitate fizică intensă (după antrenamentul de fitness, clase de aerobic/yoga/pilates, ciclism, maraton, ș.a.m.d.) sau un efort mental prelungit, este recomandată o sesiune de plutire.
Cât de des să fac sesiuni de plutire?
Ca și cu mersul la sală, cu cât consideri plutirea ca o practică, cu atât mai mult vei vedea rezultatele pe termen scurt și pe termen lung. Recomandăm în general şedinţe săptămânale pentru un ritm simplu de relaxare sau bisăptămânale pentru un ritm ideal de eficienţă crescută. De obicei este nevoie de minim trei – patru şedinţe pentru a începe să te familiarizezi şi să beneficiezi cu adevărat de efectele bazinului, acesta fiind şi motivul pentru care oferim abonamentele standard cu 4 sesiuni. La cei cu dureri de spate sau dureri musculare, probleme ale sistemului osos sau dezechilibru de magneziu, cât şi alte cazuri de sănătate cronice, se recomandă pentru început un pachet de 8 şedinţe pentru ameliorarea problemelor.
Ce conține bazinul?
O tonă de apă în care au fost dizolvate 500 kilograme de sare amară, numită şi sare Epsom sau sulfat de magneziu. Este una dintre sărurile cunoscute de multă vreme pentru calităţile terapeutice, magneziul susţinând reducererea stresului şi absorbţia mineralelor în corp, ajutând totodată la echilibrarea nivelului de calciu în organism.
Ce se întâmplă dacă îmi intră apă sărată în ochi?
Doar o usturime de moment, motiv pentru care recomandăm să evitaţi atingerea feţei cu mâna după intrarea în bazin, iar în caz de nevoie să folosiţi recipientul cu apă aflat pe marginea acestuia pentru clătirea ochilor.
Cum se face ventilația?
Avem un circuit care oferă mereu aer proaspăt. Ventilaţia bazinelor se face printr-un sistem special conceput astfel încât prin grilele de aerisire din pereții incintelor aerul rece intră prin partea de jos, iar aerul cald se ridică și iese prin partea de sus.