Probleme de fertilitate

Când vine vorba de infertilitate, oamenii tind să creadă că e o problemă neobișnuită deși în societatea modernă este o afecțiune foarte des întâlnită.

Unul din șapte cupluri aflate la vârstă fertilă se confruntă cu probleme de infertilitate și descriu acestă experiență drept cea mai groaznică din viața lor.

Procesele de screening și tratamentul pentru infertilitate pot fi dificile și cu impact enorm pe mai multe planuri: fizic, psihologic, spiritual și financiar.

Pierderea controlului este sentimentul cel mai des întâlnit de către cei care se luptă cu infertilitatea. Majoritatea oamenilor presupun că pot avea copii în momentul ales de ei. După 20-30 de ani de presupuneri că poți avea copii oricând vrei, și după ce te-ai concentrat pe cum să nu rămâi însărcinată, conștientizarea unei probleme de reproducere este dureroasă.

Majoritatea dintre noi am fost învățați de mici că cu cât muncești mai mult la ceva, cu atât îți crești șansele să obții acel lucru. Cu infertilitatea este diferit, pentru că în procesul de a rămâne însărcinată este irelevantă munca multă sau puțină, sau calitatea umană.

Ideea de a avea copii este fundamentală pentru identitatea noastră, iar cei care se confruntă cu infertilitatea pot simți că viața este nedreaptă și că nu mai au control asupra existenței lor.

Conexiunea Infertilitate-Stres

Nici un studiu nu a arătat că dacă ești calmă rămâi însărcinată. Cu toate acestea, există dovezi că un nivel foarte mare de stres emoțional poate contribui la infertilitate provocând spasm de tub falopian, ovulație neregulată, schimbări hormonale și scăderea producției de spermă. Prin urmare, apar o multitudine de modificări fiziologice și psihologice ca urmare a stresului în infertilitate. Cercul vicios merge în ambele direcții: stresul afectează infertilitatea și infertilitatea afectează stresul.

Așadar, procesul de screening și tratamentul pentru infertilitate pot cauza stres care contribuie la infertilitate. Chiar dacă se poate trata cauza de bază a infertilității, nivelul extrem de mare de stres emoțional poate duce la alte probleme care vor întreține infertilitatea. În acest sens, dacă faci pași concreți către inducerea unui răspuns de relaxare, practici exerciții pentru a elibera tensiunea și înfrunți gândurile negative îți poți crește șansele de a rămâne însărcinată. Cu toate acestea, aceste practici nu pot trata problemele organice ca endometrioza, cicatrizarea tubară și blocarea trompelor uterine.

„O oră de relaxare în bazinul de plutire echivalează cu 6-8 ore de somn profund.”

Cum ajută terapia prin plutire

Terapia prin plutire permite femeilor să atingă cu adevărat un nivel de relaxare total într-un mediu care încurajează înlăturarea stresului. Ca și repausul la pat, terapia prin plutire are ca obiectiv crearea condițiilor pentru relaxarea cât mai profundă a organismului. Cu toate acestea, terapia prin plutire este mult mai eficientă decât repausul la pat pentru că o oră de relaxare în bazinul de plutire echivalează cu 6-8 ore de somn profund. Odată cu dispariția stresului, fertilitatea este îmbunătățită.

Unul dintre factorii care ajută la reducerea stresului în terapia prin plutire este faptul că declanșează secreția de endorfine, în așa fel încât, la sfârșitul unei sesiuni ieși din bazin cu o stare pozitivă, organism reîncărcat. Astfel, întreg spectrul de beneficii ca urmare a înlăturării stresului este lărgit și intensificat.

Sfaturi pentru îmbunătățirea fertilității prin terapia prin plutire

Terapia prin plutire este cea mai puternică tehnică de relaxare pe care o cunoaștem. În tratamentul infertilității, este recomandat să se facă o cură de 10 sesiuni de plutire în decursul unei luni. Să se repete la două-trei zile și să se continue și în perioada fertilă. Acest lucru este indicat pentru ambii parteneri.

Recomandarea în timpul sesiunii de plutire este ca focusul să fie pe eliberarea de toate grijile și tensiunile din corp, și pe înlocuirea lor cu gânduri pozitive despre fertilitate. Multe femei care își doresc să conceapă un copil pot folosi timpul petrecut în bazinul de plutire pentru meditație, ceea ce îmbunătățește nivelul de relaxare mentală și claritatea în gândire.

Fapt confirmat și de măsurătorile realizate pentru a determina nivelul de relaxare prin prisma stresului perceput, al dozărilor hormonale și a undelor cerebrale. Nu îți trebuie vreo abilitate specială pentru a face terapie prin plutire, și îți putem oferi un pachet de 10 sesiuni la un preț special ca să te poți bucura de recomandarea noastră pentru problemele de fertilitate. Nu are importanță la ce moment al zilei alegi să faci terapia prin plutire pentru că efectele durează între două și trei zile. Noi credem că te vei bucura în aceeași măsură de beneficiile terapiei prin plutire fie că vorbim despre concepția pe cale naturală, fie că este cea prin tratamente de fertilitate.

Dacă te confrunți cu probleme de fertilitate, te așteptăm la Slow-wellness studio din Bacău. Te putem ajuta să-ți stabilești o rutină de plutire care să te poată ajuta cu reducerea stresului și îmbunătățirea fertilității.